De Beeldstudio

De Beeldstudio: professionele bedrijfsfotografie zonder gedoe

Per 1 januari 2017 heb ik een tweede merk gelanceerd: De Beeldstudio. De Beeldstudio is gespecialiseerd in bedrijfsfotografie in de breedste zin. We maken bedrijfsreportages, leggen evenementen vast en we maken zakelijke portretten en profielfoto’s. Ons credo is kwaliteit, gemak en duidelijkheid.  Onze tarieven zijn vooraf helder en de rechten van de foto’s zijn voor de afnemer. Daarnaast kunnen we veel zaken rondom de fotoshoot voor je uit handen nemen. Denk hierbij aan het regelen van locaties, modellen, visagie, maar ook denken we mee welke fotografie het beste in kunt zetten. Wil je weten wat we concreet te bieden hebben, neem dan eens een kijkje op de website van De Beeldstudio.

Het gouden uur met Jaimy

Vorige week heb ik een leuke portretshoot in de buitenlucht gehad. Het was mooi weer en eindelijk namen model Jaimy en ik de tijd om hier fotografisch van te profiteren. Wil je meer beaut-portretten zien? Kijk dan hier.

Profielfoto's Lead Today

Zakelijke portretten voor Lead Today

Voor het Internetbureau Lead Today, dat zich bezighoudt met digitale marketingstrategie en uitvoering, met een sterke focus op leadgeneratie, heb ik de zakelijke portretten gemaakt voor de herlancering van hun nieuwe website. Van alle 9 medewerkers heb ik een profielfoto gemaakt en we zijn geëindigd met het maken van een groepsfoto. De individuele foto’s zijn geïntegreerd in de website en komen terug bij hun branches en de blogartikelen….

Ingrid van Engelshoven tijdens EVENEMENT MOBILE 360 PRIVACY & SECURITY

Evenement Mobile 360 Privacy & Security

Dinsdag 10 mei was ik als fotograaf aanwezig bij het evenement Mobile 360 Privacy & Security in het Hilton in Den Haag. Dit is een evenement uit een serie internationale congressen over Mobile georganiseerd door GSMA. De Haagse wethouder Ingrid van Engelshoven mocht ‘het bal’ openen. Ze werd gevolgd door een grote groep internationale CEO’s en experts op het gebied van mobiele privacy en veiligheid.
Tijdens zo’n evenement is het altijd afwachten hoe het lichtplan is opgesteld. Dat is ook helemaal afhankelijk of er ook live wordt gefilmd bijvoorbeeld. Flitslicht van de fotograaf kan dan verstorend werken en dit is dan ook niet gebruikt tijdens het maken van de foto’s. Gedurende de dag is er veel overleg met de verantwoordelijke event marketeer. Foto’s worden direct na iedere break ingeleverd en geupload. Op die manier kunnen redacteuren er direct mee aan de slag.

Met een mooie opkomst en inhoudelijk goede sprekers heeft Nederland en specifiek Den Haag zich internationaal mooi op de kaart gezet. Kijk voor meer afbeeldingen van het evenement hier.

Photo explained

Time to show you how a certain photo was made. This picture of Shannon was taken in my studio in The Hague, The Netherlands. The white background was lit with a flash to make Shannon ‘free’ from the background. I used an octabox as a beautydish for the main light. In this case without a cover. In front of her I used a white reflector to eliminate any ugly and harsh shadows especially underneath her chin.
Camera: Canon 5D Mark III
Flash: Elinchrom
Octabox: Elinchrom Deep Octa 100 cm
Exif: Shutterspeed: 1/160s, Aperture: f/11, ISO: 100

Opening fotostudio in Den Haag

26 maart tussen 15:00 en 17:00 uur heb ik mijn fotostudio in Den Haag officieel geopend. Familie en vrienden konden een kijkje nemen en zien waar ik allemaal mee bezig ben en wat er allemaal mogelijk is. Zelf had ik geen tijd voor foto’s en filmpjes, maar gelukkig anderen wel :-). Het was een geslaagde middag! Kijken wat er allemaal mogelijk is in de studio? Hier staan de mogelijkheden en tarieven.

De Olifanten langs de snelweg

Voor een opdrachtgever heb ik het kunstwerk ‘De Olifanten’ van kunstenaar Tom Claassen langs de A6 gefotografeerd. Ik heb met Rijkswaterstaat en het onderhoudsbedrijf geregeld dat ik legaal ter plaatse kwam. Je wilt geen boete riskeren natuurlijk, want langs de snelweg mag je niet stoppen. Ik werd netjes door een werkuitvoerder bij de carpoolplaats opgehaald en afgezet bij het kunstwerk. Na een klein half uurtje wachten heeft hij me weer teruggebracht. Geweldig geregeld toch? Ik heb ook direct een filmpje gemaakt met de GoPro toen ik de foto’s ging nemen.

  • Stonehenge 1
  • Stonehenge

Stonehenge: megalithisch monument uit de Jonge Steentijd

Dit weekend ben ik naar Stonehenge geweest. Natuurlijk de camera meegenomen. Het is echt een bijzondere plek, als je de andere bezoekers wegdenkt. Het aantal mensen dat daar rondliep viel me overigens mee hoor. Ik heb alweer een volgende trip geboekt. We gaan naar Krakau inclusief een bezoek aan Auschwitz. Dat zal ook erg indrukwekkend worden.

Mijn nieuwe fotostudio in Den Haag

Ik heb de sleutels gekregen van mijn nieuwe fotostudio in Den Haag. Hier vind je een filmpje van de nu nog lege ruimte, maar daar moet snel verandering in komen. Ook zal ik zeker binnenkort een open dag plannen.

Westfriesgasthuis Nieuws en blog

Westfriesgasthuis naar ziekenhuis 2.0

Wederom werd ik door Thingks Creative Media BV gevraagd foto’s te maken voor een bedrijfsfotografie-project bij een ziekenhuis. Deze keer was het Westfriesgasthuis in Hoorn aan de beurt. WFG past steeds meer moderne technieken toe die het de patiënten, de bezoekers en het personeel makkelijker moeten maken om met elkaar te communiceren. Ik heb daarvoor een aantal projectbetrokkenen op de foto gezet. Wil je een deel van de totale serie zien, dan kun je hier klikken.

In eenheid de deur uit

Voor een internationaal bedrijf dat zich richt op zakelijke evenementen heb ik profielfoto’s gemaakt voor het (senior) management. Op deze manier hebben ze eenheid in de profielfoto’s die binnen en buiten het bedrijf worden gebruikt. 10 Mannen en vrouwen had ik voor mijn camera om ze te voorzien van 2 binnen- en 1 buitenfoto. De foto’s zullen onder andere gebruikt worden voor persfoto’s, maar ik zag ze ook al voorbij komen op een aantal LinkedIn-profielen. Hier vind je een aantal van deze profielfoto’s terug.

Veiligheid in de zorg

In opdracht van Thingks Creative Media BV heb ik 8 juli een fotoreportage gemaakt van de projectleider die verantwoordelijk is voor beveiligingsaspecten bij het UMC in Utrecht. De foto’s worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Kijk hier voor een impressie.

Photo Adventure 2015 in Duisburg

Met Zoom.nl op bezoek bij Photo Adventure 2015

14 Juni 2015 was ik met 9 mede-bloggers van Zoom.nl te gast bij het Duitse evenement Photo Adventure in Duisburg. Naast het bezoek aan deze mooie, vaak voor Urban-fotografie gebruikte locatie, testen we ook een aantal objectieven van het merk Samyang. Het was een mooie en leerzame dag en veel nieuwe mensen leren kennen. Lees hier het verslag: Photo Adventure 2015.

Gebruik geen stockfoto’s voor je website

Eigen-content
In bijgaand artikel wordt er gesproken over het gebruik van eigen gemaakte foto’s versus het gebruik van bestaande stockfotografie op de website van je bedrijf. Met eigen fotografie ondersteun je je eigen visie en kernwaarden beter. Leuk artikel om te lezen: Your Content Engagement is Begging: Stop Using Stock Images

Hydrauliek en onderhoud

13 november was het zover. Ik heb voor de 2e keer een impressie van de Dutch Fluid Power Conference in Ede in beeld gebracht. Met 20 internationale en nationale sprekers en ruim 200 bezoekers was het wederom een groot succes. Kijk hier voor de impressie: Dutch Fluid Power Conference

Publicatie in fotografiemagazine Zoom.nl

Voorwoord_ZoomNL_Marc_Roos_maart2014
Leuk! Ik heb mijn eerste publicatie in het fotografiemagazine Zoom.nl. Het is een uitgebreid artikel geworden over mijn eerste bruiloftshoot. In het voorwoord hebben ze ook een foto van mij erbij geplaatst. Op naar m´n volgende artikel.

Hieronder vind je een link naar de pagina´s:
Voorwoord Zoom.NL
Artikel Zoom.nl